Ansiktsbehandling har jag aldrig tidigare fått. Häromdagen så tog jag steget. Hur kommer det sig att ingen informerat mig tidigare om hur skönt det var efteråt?

På resande fot så brukar jag lämna min comfort zone i större utsträckning än när jag är hemma. Nu dök frågan upp om även jag skulle få en ansiktsbehandling, vilket jag glatt sa ja till. Nu är vi asien, jag vet inte om det spelar in, men valmöjligheten för mig som man var en enda typ av behandling. Här hade jag med velat välja på lite mer, men men.

Efter lite olika former av förvirring, man skulle ju byta om till en speciell lössittande skjorta, så var det dags. Ånga, varma och kalla krämer. En ansiktsmask som tycktes suga ut allt hemskt ur min hy, gjorde verkligen underverk. Jag kan inte minnas sist min hy var så här mjuk och len. Nästan som en tvåårings kinder.

Fast när fick jag senast ett erbjudande om en ansiktsbehandling som man? Här tror jag det finns en enorm marknad. För mår man så här bra efteråt som jag gör nu, så undrar jag varför ingen tidigare har upplyst mig om detta. Här tror jag att branschen som jobbar med ansiktsbehandlingar inte har insett det är en produkt som fungerar för alla kön och åldrar.

Jag trodde faktiskt inte jag skulle skriva det här, men att få en ansiktsbehandling är bland det skönaste och avslappnande jag varit med om. Samt hur jag mår nu efter slår det mesta. Varför är det ingen som marknadsfört detta till män? Jag skulle vilja påstå att jag aldrig fått något erbjudande riktat till mig som handlat om ansiktsbehandlingar. Om det beror på att jag bott i Malmö, eller något annat, det vill jag ha osagt. Men även i Stockholm har det varit utanför min radar.

Nu tror jag att många inom tjänstesektorn bara ser ett smalt spektrum som sin målgrupp. Bygga ut kundbasen och få fler aktiva kunder är många inte bra på. Skomakare är ett sådan skrå som skulle vara bättre på att förklara sina tjänster för en större marknad. Att en skomakare kan få obekväma skor att bli riktigt sköna och ge liv till dina nedslitna favoritskor så att de ser ut att vara i nyskick, tycks många glömma. Vi slänger skor som hade kunnat leva något år till. Sen visst, vi köper med skor som är så billiga att det inte finns något att göra med dem, men de flesta skor där ute kan lagas.

Inifrån och ut tänkandet är ett problem i många branscher, när skall de flesta inse de behöver hjälp att få en mer komplett bild? För kunderna kan finnas mitt framför näsan och vara de som förändrar framtiden för branschen. Det kan vara allt från de som utför ansiktsbehandlingar till försäkringsbolag. Se utifrån in. Det hjälper en hel del!

Nu hoppas jag finna ett ställe i Stockholm som jag kan besöka för att få en ansiktsbehandling. Vill ha en del olika uppslag att välja medan. Någon som har ett förslag vart jag skall gå?

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 26 i utmaningen #blogg100