Bredband är ofta en bristvara då man är på resande fot. Hamnat på en resort där det är enorma problem med bandbredden ut på Internet. Deras Wifi har fantastisk täckning över hela området, men ut på Internet är det som sirap. Idag fick jag dem att starta om utrustningen och hastigheten ökade från att det tog ca 35 minuter att ladda aftonbladets förstasida till under minuten.

Bredband är med svårt att få på landsbygden. Kiosker mm lovar gratis wifi, men alla är gömda bakom lösenord som de inte kan förklara vad det är. Dumt nog köpte jag ingen mifi med 4G så jag hade kunnat få access var jag än befann mig.

Städer och för den delen län och länder borde ha öppna publika wifiområden, som tex Helsingborg har. För jag som turist kan ta del om mer information och göra mer i en stad som bjuder på wifi. I slutändan ger bredbandet jag får att jag spenderar mer pengar på orten jag är.

Är bredband en mänsklig rättighet? Den är intressant att fundera över. Det är en stor demokratimotor och snart lika viktigt som mycket annat. För utan Internet är det mycket du inte kan ta del av, som den här bloggen (vem som nu skulle bry sig om den är en annan debatt) men tillgång till information är viktigt för kunskapsspridning.

Jag får reda på från min svenska operatör att 20 megabit kostar 69:-. Ja, ni läste rätt. Det är så dumt dyrt att jag inte finner ord för det. Vem har förhandlat fram det avtalet? När gjordes det 1999?

Bredband är viktigt. Jag är beroende. Jag kräver inte jag har lika bra bredband här som hemma för att ha 1000/1000 är det inte många som har. Inte med fem fasta IP-adresser emot internet direkt.

Mitt deltagande här i Blogg100 är beroende av bredband. Det här inlägget tog 45 minuter att få upp. Den som envis nog får ju till det. För jag sa väl det att nu är internet lika segt som innan.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 29 i utmaningen #blogg100