Bromma ligger helt rätt i förhållande till Stockholm city. Det är nära och bra. Bromma är en klassisk cityflygplats. En sådan man kan åka kollektivt och taxi utan att bli rånad.

Arlanda känns som ett försök att placera något i Uppsala. Bromma är mer rätt på alla sätt.

Jag förstår politiker som hellre åker ifrån Bromma än Arlanda. För det är enorm bit man skall förflytta sig för att komma till Arlanda. Det kan vara strul med tåget. Det kan vara krockar på vägen dit. Bromma har så många sätt att ta sig till att det aldrig är ett problem.

De politiker som talar om att stänga Bromma har antingen inte hängt med. Lockhead Martin har haft ett genombrott kring fussionskraft och de tror om 10 år har de en produkt på marknaden. Så inom en snart framtid kan vi ha flygplan som drivs med el i stor skala. Mycket tystare flygplan och noll i utsläpp. Det där nämns inte i debatten.

De som vill stänga ner Bromma flygplats talar mycket om bostäder. Som skåning förstår jag inte varför det inte byggs kring kaknästornet. Där finns massor av mark. 50-tal snygga skyskrapor så är där boende för 100.000 människor.

Bygga ut med en bana till skulle med vara intressant. Flyglinjer som Bromma-Kastrup vore guld värt för många.

Jag tror på Bromma flygplats. Städer behöver en citynära flygplats. Malmö har Kastrup. Det är fantastisk känsla att på 30 kunna resa från hemmets ytterdörr till säkerhetskontrollen. Sen kanske ytterligare 10 minuter vara vid gaten.

Arlanda känns så felplacerat att jag inte finner ord för det. Jag drar mig alltid för att åka över Arlanda. Det är ingen trevlig upplevelse. Säkerhetskontrollen är hemsk. Hela terminalbyggnaden känns som en enda stor nödlösning. Det märks Stockholm är i utkanten av Europa. Nordens huvudstad Köpenhamn har en flygplats av internationell klass. Stockholms Arlanda känns som ett försök av några praktikanter som inte riktigt visste vad de gjorde. Satsa nu på Bromma så någon vill åka till Stockholm.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 50 i utmaningen #blogg100