Dans har genom mitt liv spelat en stor roll. Min kärlek till musik har gjort jag älskar att dansa.

Första gången jag vet jag dansade var på dagis. Var musiken bra kunde jag inte sitta stilla. Genom mitt liv har jag fått lära mig olika dansstilar och älskar att lära mig nytt.

På lågstadiet hade jag två klasskompisar som övade inför roliga timmen. De behövde en kille och plötsligt försökte jag lära mig balett. Det gick så där, om jag skall vara ärlig, fast det var kul att dansa. Den här passionen för dans fick mig att falla för den hip hop kultur som landade i Sverige. Electric Boogie och Break dance satte djupa avtryck genom hela mellanstadiet och in på högstadiet. Moonwalkandet gillade många så jag fick lära ut det till många. En kompis och jag dansade break dance inför publik på kulturhuset och det var ett lyckat arrangemang.

TV-program som Fame fick med dans att bli rumsrent för en kille att gilla. Singing in the rain var en film som med fick mig att försöka mig på att steppa, det var inget jag hade fallenhet för, men än idag drömmer jag om att ha den kunskapen.

I gymnasiet så fick dansandet en nytändning. Vartannat år så anordnades ett musikprojekt. Sång och dans kombinerades till en show som drog tusentals betalande. Jag gick på vinst och förlust till en auditon och blev uttagen tillsammans med två killar till att vara dansare. Totalt blev vi ett 30-tal som skulle dansa. Vi killar fick stort utrymme och min kärlek till dansen blev enormt stark. Totalt blev det 20 föreställningar och 1000 personer som tittade på i varje.

Efter det här var det mest dansgolven på olika nattklubbar som blev stället där jag fick utlopp för dansandet. När jag gjorde militärtjänstgöringen så var det stora nöjet att gå ut och dansa på kvällarna. Jag minns en kväll då vakterna undrade vad jag gick på för jag dansade non stop i timmar som en duracellkanin.

För några år sedan blev jag i väg dragen till att gå att dansa Tango. En dansform jag inte testat tidigare. Fast jösses vad kul det var. Inte bara varje veckas träning var viktig, utan även kvällarna för tangotek, alltså en kväll då man dansar tango med dj. Vad jag hade trott var att medelåldern skulle vara hög, men ganska snart insåg jag att det var runt 30, vilket var kul. Som kille så var det lite tid att sitta och vila mellan varje dans.

Så länge jag kommer kunna röra mig, så länge kommer jag dansa. För min passion för dansen kommer alltid finnas där. Ibland kan det bli lite moonwalk på perrongen för tunnelbanan, man får bjuda på sig själv!

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 37 i utmaningen #blogg100