Fotografering är inte svårt. Det gäller bara att våga och ta många bilder. Prova nya vinklar och bara dra på.

Jag har fem trix som rör fotografering jag kör med då jag vill få till fler unika bilder.

1. Titta inte i sökaren! En klassiker. Sluta titta i sökaren hela tiden. Håll kameran vid höften och ta bilder. Lyft kameran på raka armar och ta bilder. Ner på marken och vinkla upp för att få grodperspektiv, ja skalan kan göras lång. Ha med dig en stege och stå på den. Ha ett liggunderlag och lägg dig på det. Tänk bara, bra bilder kommer till även om du inte tittar i sökaren!

2. Ta många bilder. Ta inte 2-3 utan 20-30. Förändra läge lite för att finna ut var den bästa positionen är. Så ta många bilder. Det kostar inte om du plåtar digitalt.

3. Köp bra objektiv! Det kvittar nästan vilken kamera du har idag, det är optiken som gör stor skillnad. Halvskärpt är inte kul. Så köp bra eller roliga objektiv. Sigma 10-20 mm för DX har varit bland det roligaste jag haft i objektiv väg. Raktäcknad vidvinkel som får folk att tro de inte är med i bild. Galet kul!

4. Beskär! Våga beskära dina bilder. Det är ok att beskära och ha udda format. Idag har vi massor med pixlar. Tycker du dina bilder blir för små, köp en kamera med fler pixlar nästa gång. Fast ofta räcker runt 6 miljoner pixlar för en bild i A3 format.

5. Långa slutartider! Panorera med föremål som rör sig. Allt från blommor, människor till bilar. Det kräver lite tur ibland, men var inte rädd för att experimentera. Här gäller det som med mitt andra tips, ta många bilder. När bilden sitter blir den unik!

Våga ha roligt med din kamera och ta med den! Den gör ingen nytta hemma i bokhyllan!

– – – – – – – – – – – – – – –

Det här var inlägg 10 i bloggutmaningen #blogg100