Morgonpigga byggarbetare driver mig just nu till vansinne. De får vara hur morgonpigga de vill, men när de börjar tassa på taket kl 05:30 och sen håller på med olika ljud fram till 07:30 då den stora borren kommer fram. Det driver mig till vansinne.

Får jag inte min skönhetssömn så blir jag sur och arg. Det känns som dessa morgonpigga individer inte förstår det. Det är nästan så jag skulle villa klassa dem som en samhällsfara. För är jag sur och förbannad, då är jag otrevlig emot människor stora delar av dagen.

Så hur skall vi få speciellt morgonpigga byggarbetare att visa lite hänsyn? För de smiter ju hemåt tidigt, halv fyra börjar det bli tomt på byggjobbare.

Jag har dessvärre ingen lösning på hur dessa morgonpigga skall förstå hur det är att var en person som är långsam att komma igång på morgon. Vissa sekunder ser jag inget hopp alls. Fast något borde göras.

Nu är jag ändå en person med lång stubintråd så jag brukar stå ut ett bra tag. Fast om jag hade haft en kort stubintråd och låt mig säga jag hade kommit på fel fot redan på morgonen så kan detta bli en samhällsfara. Kombinera morgontrött, kort stubin, lättretad, kör bil till jobbet. Ja, det kan ju faktiskt sluta hur som.

Så snälla ni morgonpigga, tänk på oss som inte kan säga vad vi heter den första halvtimmen på morgonen. Tänk att vi är ömtåliga. Vi har en lång startsträcka och minsta lilla påverkan på den kan bli enorm.

Nu måste jag bara komma på hur jag skall stå ut i 5 veckor till av evigt borrande och oväsen. Hade det bara varit så att de blev klara snabbt, ja då hade jag varit nöjd. Fast nu är jag bara sur och förbannad. Så snälla morgonpigga, tagga ner lite. Speciellt om ni har ett jobb som för oväsen som inte går att stänga ute.

Det här inlägget borde vara ett bevis att snart är jag en sur gammal gubbe. Fast ibland får man släppa fram även den sidan. Hänsyn är något som det borde lagstiftas om. Speciellt om ni morgonpigga inte ändrar er!

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 40 i utmaningen #blogg100