Musik har följt mig genom livet. Har alltid gillat att dansa och jag har spelat allt från blockflöjt till synth.

Idag är det lördag och jag hade tänkt blogga lite om min favoritmusik. Eller delar av den. För jag har en bred smak. Ibland lite udda.

Toots Thielemans är en av de musiker jag minns spelades under mina tidiga år. Bluesette är en av mina favoritlåtar av Toots.

Lill Lindfors – Hör min Samba är en annan låt. Har så svårt att sitta stilla. Lill Lindfors har inspirerat mig genom åren. Så mycket bra musik Lill har släppt.
https://www.youtube.com/watch?v=TYzPy2HCla4

Povel Ramel, denna ordvitsande musiker! Povel spelades en del hemma, jag tror det är från Povel Ramel mitt ordvitsande kommer ifrån. Var är tvålen är en evig favorit.
https://www.youtube.com/watch?v=GRcYa_XOMWM

Norman Greenbaum dök upp när jag fick min första egna kassetbanspelare. Jag tror jag var sju. Den här låten ”Spirit in the sky” spelades om och om.

När jag var 10 så upptäckte jag Hip Hop kulturen med Grandmaster Flash och låten The Message. Här började min resa in på break dance och electric boogie. Det var tider det.
https://www.youtube.com/watch?v=VjLHrhLVwzs

Något år senare så föll jag för UB40 och deras sound. Jag minns att på skoldiscon så spelades den här låten om och om igen. Svårt att sitta stilla med så bra gung.

Jag sprang mycket på skoldiscon och när det var discon på olika fritidsgårdar.
Lionel Richie – All Night Long (All Night) var en favorit. En låt som jag sen mimade till. Ja, den delen får jag med ta upp.

Ja, vi får ta upp det här med Taco och mitt mimande. Jag satt och tittade på något program på SVT där Taco dök upp. Någon dag senare hade jag köpt hans kassett. Sen övades det framför spegeln. Jag showade först hemma för familj och vänner. Sen blev det skolan. På något vis så showade för hela klassen och dess föräldrar.
Det var plötsligt skånemästerskap i mimning. Jag gick på audition och valdes ut. I frack, med vit väst, rött läppstift och vitpudrat ansikte så gick jag upp på torget i trelleborg. 5000 åskådare sades det vara på plats och tittade. Jag gjorde mitt nummer och applåderna tog nästan aldrig slut. Jag hade precis börjat i fyran och hela klassen stod nedanför scenen och hejade på. Av 12 deltagare så kom jag tvåa. Stoltheten var enorm. Ett litet äventyr och inte minst grogrund för att stå på scen.

Under 1980-talet föll jag även för klassisk musik. Mozart-The Marriage of Figaro är en sådan låt.

Vivaldi och de fyra årstiderna spelade en stor roll i mitt liv.

Just D dök upp i slutet av 1980-talet och jag köpte allt de släppte. Allt.

Dean Martin, Frank Sinatra och Tony Bennett dök upp. Så där utan orsak.

Sen har det bara rullat på. Japansk pop dök upp så där ifrån ingenstans. Hur som helst så blev det en massa olika. Det soundet jag gillade bäst kom från Fantastic Plastic Machine.

Idag är det mycket blandad musik av olika karaktär. Kap Slap var en sådan aktör som bara dök upp.

Koop är ett annat musikunder jag funnit som kanske inte är mainstream. Musik som man blir glad av.

Reklamvärlden har med påverkar min konsumtion av musik.

Musik är en stor del av mitt liv. Jag köper nog musik för 3000 kronor i månaden. iTunes har gjort jag funnit mycket nytt som jag aldrig skulle ha sprungit på annars.

Jo, jag gör engen musik. Fast det tar vi ett annat inlägg.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 14 i utmaningen #blogg100