En del säger man skall skriva direkt. Andra säger man skall vänta någon vecka. Andra, de som jag, blir nästan aldrig färdiga. Det här var mitt andra år. Så långt ifrån veteran, men nu börjar man komma mer in i det hela. Från början var bloggposten en hel roman. Fast jag insåg att så många andra hade skrivit så mycket klokt, så det här var väl bara mina små iakttagelser.

Först vill jag tacka Tomas & Kristin! Det ni skapat är unikt och jag är ytterst tacksam för att i år igen ha en chans att delta. Det är årets händelse i Sverige anser jag om man jobbar med webben och sociala medier.

SSWC 2012 gav mig en massa matnyttigt. Inte bara det att träffa alla man känner, utan alla nya bekantskaper. Det där att lyssna på vad andra har gjort och lära av deras misstag eller framgång är magiskt. Sen det här att dela med sig. Alla sessions som får en att tänka till och få nya infallsvinklar.

Digidel 2013 fick upp mina ögon för alla som inte är online. Det är en ganska stor massa. Hur får vi dessa att komma online? Hur kan vi hjälpa de som inte har råd? New York kör runt med bussar där de stannar till som en bokbuss och låter folk komma online. Är det inte något för Sverige att ta efter? Det borde finnas intresse för företag att gå in med pengar i den typen av projekt.

I år var det inte en massa meta om bubblan eller eliten. Det var riktigt befriande. Det var väl den stora skillnaden ifrån förra året. Samt vädret var ännu bättre i år.

Det lilla fåret som skulle eldas upp blev ju stor som en mindre elefant. Ett sådant tokigt projekt som bara kan uppkomma på sswc. Något jag inte kommer glömma i första taget.

Själv var jag sidekick till Annan Oscarsson när vi försökte föra ett samtal om bank 2.0. Jag skall återkomma till det. Ladan blev fullsatt och det var kul. Fast det kändes som det är ett ämne som kan bli hur stort som helst. Det kändes som det kunde vi talat om en hel förmiddag.

Maten var som alla år fantastisk bra. Att det sen går att äta våfflor med, gör ju att man inte alltid var hungrig, utan tvärtom. Det jag saknade på ön var kanske Coca Cola, som beroende som man är. Tjärös personal är som vanligt glada och enormt på. Att de orkar hålla igång från tidig morgon till 3 på natten då Ladan stänger är beundransvärt.

Ladan förvandlades ju kvällstid till Sveriges bästa nattklubb. Tack alla DJs för fantastiskt musikval. Tänk om det fanns en lika bra nattklubb i Sverige resten av året.

Det var kul att se Google och Aftonbladet på plats. Speciellt Google kändes som en kvalitetsstämpel på SSWC. Att en knytkonferans i Karlshamns skärgård får internationell spridning gör mycket.

En sak föddes. En tweetup i New York nästa vår. Kanske i maj. Hyra ett plan och troligtvis kan vi bli så många vi fyller ett hotell. Det hade väl varit något? Jag kommer om någon vecka undersöka mer. Vem skulle vara på en sådan resa? Lördag-Lördag kanske?

Åter till bankdelen. Jag är sugen på en knytkonferans som handlar om framtidens bank. För de där 40 minuterna försvann snabbt. Det märktes ju att många hade ett stort intresse kring vad man kan göra. Samt alla utmaningar som banker står inför. Transparens och öppenheten kommer bli allt viktigare. Enklare och tydligare banker med goda värderingar. Så skulle du tänka dig att åka på en knytkonferans som rör ekonomi, banker och den finansiella sektorn? Hör av dig här under eller med ett tweet eller två.

Nästa knytkonferans som är inplanerad är Webcoast. Hoppas vi ses där. Annars ses vi på SSWC nästa år. Jag kommer göra allt för att åka till Tjärö igen.