Upplevelser kan vara helt fantastiska, de kan vara motsatsen med. Det finns en hel industri som lever på upplevelser, ändå är det situationer som gör att man minns vissa upplevelser mer än andra.

En av dessa upplevelser var när jag vann utmärkelsen ”bästa kamrat” på ett läger med FBU (Frivillig Befälsutbildning) som ung. Vi var drygt 100 unga mellan 15-19 år och av alla dessa så valdes jag som bästa kamrat. Det var en kick att ha gjort ett sådant intryck på så många. Att det sen var över 80% som hade röstat på mig gjorde saken ännu mer intressant. Kanonen i brons jag fick vet jag faktiskt inte riktigt var den är i dag. Befälen gav massa med feedback och det var där under den tiden jag ville bli yrkesbefäl. Så detta ligger där i minnet med massa med upplevelser.

Andra upplevelser jag ofta tänker tillbaka på var när jag började fjärde klass och var med i en tävling i mimning. Jag mimade till Taco och ”Puttin’ on the Ritz”. På rådhusplatsen i Trelleborg hade de byggt en scen och det var ett folkhav framför mig. Vi var ett tiotal tävlande och jag blev trea. Där någonstans föddes med känslan av att vilja stå på scen.

En av de där upplevelserna som jag har ett visst skräckblandat minne till är då jag och min bror åkte till New York 2010. Det var det värsta ovädret i mars på 40 år och i detta landade vi. De där 45 minuterna som SAS-planet cirkulerade, var inte kul. Fast piloten landade efter mycket om och men. Bland alla upplevelser så var denna speciell då flygvärdinnorna så helt livrädda ut. Det var en av alla de upplevelser jag gärna hade sluppit genom livet.

En av alla upplevelser jag bara älskar är när min brorsdotter säger farbror och vill vi skall leka eller använda något program på iPaden. När hennes lilla hand kramar om ens hand och drar i väg mig, det är magiskt.

Nu senast på listan över upplevelser är Asien. En världsdel jag inte lockats av, men som var bättre än förväntat. Gillar kanske inte att bli lurad för småtjänster som taxiresor och liknande. Fast annars har det varit bra.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 34 i utmaningen #blogg100