Apple går ifrån klarhet till klarhet. De revolutionerade datorerna. De revolutionerade telefonerna. De skapade iPaden som revolutionerade mångas liv. Apple Pay revolutionerar kontaktlösa betalningar.

NFC är en ganska osäker och bökig lösning. Inte vidare snygg att jobba med. Google försökte med Google Wallet att få igång kontaktlösa betalningar, men det gick inget vidare. I början samarbetade de bara med en bank och ja det hela skulle rullas ut i USA. Fast det var aningen bökigt att betala och det var inte helt säkert.

Kort med inbyggd NFC-tagg dök med upp. Taggar man skulle sätta på sin telefon var andras lösning på kontaktlösa betalningar. Fast nä. Det var inte heller helt optimalt.

Så kommer Apple. Som bakar in kortinfon hos sig själva. De skapar ”engångsnycklar” som landar i telefonen. När telefonen sen kommer nära en betalterminal så dyker valt kort upp och så skickas en engångsnyckel. Det blir enormt säkert och det löses snyggt. Apple tjänar pengar på att ta en liten del av kostnaden som sker vid varje transaktion. Helt enkelt genialiskt.

Nu ser jag fram emot betalterminaler som kan ta emot kontaktlösa betalningar.

Tack Apple!

Inlägg 6 av 100 i #blogg100