prilskämt kan vara enormt roliga, till att vara rent hemska. Jag har drabbats ett antal gånger genom åren på aprilskämt som jag inte var redo för. En av de första var när vår skolfröken förklarade att hon skulle sluta inom en vecka och vår vaktmästare (som var med på noterna) skulle ta över klassen. Vi skulle börja med att flytta våra möbler ut i hallen. Typ 15 minuter senare kunde de inte hålla sig mer och vi alla blev lurade. Tror vi gick i trean på lågstadiet.

Annars kan aprilskämt vara så mycket skumt. Har fått kollegor att tro det skulle snöa inom en vecka till att de skulle byta kablar för snabbare internet.

Där jag kommer ifrån har lokaltidningen genom åren gjort bra aprilskämt. Ofta skulle någon politiker dyka upp på plats x eller y och när folk gått på det har en fotograf förevigat deras besök på den här platsen. Minns något om vid en viss staty skulle någon känd person dyka upp och skriva autografer. Ett femtiotal personer blev lurade och de hamnade alla på bild.

”April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill”
”April, april din dumma sill, jag kan lura vem jag vill”
Ja, de har jag fått höra ett antal gånger. Fast jag tycker jag är dålig på att gå på aprilskämt. Fast om en person jag har förtroende för skämtar, ja då går jag på det. Så den här dagen kommer jag försöka låta bli att bli lurad. I ett konstigt land i Asien kan nog göra att jag undviker alla aprilskämt som kan dyka upp.

Det största problemet är alla de tidningar som normalt skriver om saker som mer eller mindre jämt kan vara ett aprilskämt. När de sen försöker sig på ett bra aprilskämt är det ännu svårare att lista ut det. Så de här 24 timmarna försöker jag undvika vissa kanaler. Fast alla har väl plockat fram nylonstrumpan till TV:n?

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 32 i utmaningen #blogg100