Bästa hamburgaren i Stockholm, var finner man den? Svaret på den frågan är lite olika beroende på vad för smaklökar man har. För mig är det viktigt de har en bra cheeseburgare. Inget annat på. Bröd, ost och kött. Kan man få till det riktigt bra, ja då kan man landa på min lista. Bacon till kan räknas dit, i vissa fall.

1. Tweedbar, i Gamla Stan. Deras burgare har stans bästa totalupplevelse. Burgaren är helt perfekt. Enda delen de kan bättra på är brödet. Annars helt perfekt.
http://www.tweedbar.se

2. Gnarly Burger. Deras LE FROMAGE är fantastisk. Det finns inget annat ord för den. Det som den saknar är lite bättre kött. Lite mer rosa. Så hade den varit etta. För brödet är bättre här än på Tweedbar, men köttmässigt är de lite lite efter. Så nästan en delad förstaplats.
http://www.gnarlyburger.se

3. Lily’s Burger är min trea. Hade du frågat för ett år sedan hade de varit etta. Fast deras ojämnhet och deras totala brist på bra lösning för take away har gjort de tappat på min lista. För de har bra burgare. Köttet är bra. Brödet är bra. För det mesta. Sen kommer gånger då allt är mer eller mindre ett fiasko. Jag förstår inte hur de kan vara så ojämna. Fast när de lyckas är det en fullträff. Gillar det är krav-märkt. Så om de får till att varje dag göra lika bra burgare, då kan de bli stora.

4. Griffins Steakhouse. Deras extraordinaire minus lökringar är riktigt bra. 205:- är dock dyrt för en burgare. Det är över de flestas budget. Personalen känns som de inte gillar när man väljer burgare, vilket drar ner betyget. Brödet har med en del mer att önska. Första gångerna jag besökte Griffins Steakhouse, då köpte jag inte burgare. Sen har det blivit det självklara valet. De har en jämnhet på hur bra burgaren är, så ett säkert kort.

5. Prime Burger är bra. Fast osten är lite trist. Brödet är riktigt bra. Köttet är bra. Det är osten jag hänger upp mig på. Den skulle kunna vara så mycket bättre. Har borde de besöka grannen Gnarly och få inspiration.
http://www.primeburger.se/

Detta är min lista över bästa hamburgaren i Stockholm. Har du något ställe du tycker saknas i min lista över bästa hamburgaren i Stockholm?

Detta är inlägg 28 av 100 i #Blogg100 utmaningen.