Blogg 100 kom jag inte i mål med förra året, skam den som ger sig. Nu försöker jag på nytt.

Det har hänt mycket på ett år. Lämnade bankbranschen. Det krävdes något nytt. Något annorlunda. Min kreativitet behövde få spelrum. Så nu så blev det konsult sida. På en contentbyrå.

Vi har haft ett år där vi blivit fler. En lösning på vår ålderskurva har kommit in i landet. Något som känns uppskattat av vissa, men andra har kallat det för kaos. I detta har oheliga allianser skapats. Vem trodde S, MP och SD skulle avskaffa asylrätten och döda Öresundsregionen i ett slag? Nationalsocialism är det nya svarta hos S & MP. Vem kunde tro det för ett år sedan?

Riksbanken har fortsatt med sin minusränta. Det tycks inte bli någon inflation på 2%. Inte konstigt då regeringen höjer skatterna och gör det svårare för företagen. Hur riksbanken skall få till det utan att kvadratmeterpriserna i Stockholm inte passerar 200.000:- om något år är oklart. Fast bostadspriserna ökar och ränta rör sig neråt.

Det finns mycket att skriva om, ett år som detta. Så får se om jag når fram till 100 inlägg på 100 dagar, men jag skall göra ett försök.

På det privata planet är jag inne och bor i andra hand igen i Stockholm. I jakten på boende så springer man på allt ifrån fantasipriser till rena knarkarkvarterna. Bristen på nybyggnad i Stockholm kommer göra att Köpenhamn snart är tre gånger större än Stockholm. Undrar om politikerna förstår det. Det finns många områden i Stockholm som måste förändras. Det går inte att ha enorma ytor av grönområde inne i en storstad. Fast Stockholm är ännu bara en stor stad, en storstad kräver mer byggnader på höjden och en riktig förtätning. Det tycks inte finnas en vettig politik för det. Utan snarare tvärtom.

I år är det 30 år sedan Palme mördades. Vår statsminister tror att det är Christer Pettersson. Det säger både en hel del om vår statsminister, men även om hur urspårad hela utredningen om mordet är. Den polis som en gång i tiden ledde in utredningen på Crister Pettersson borde inse sitt enorma misstag. Där ute går än idag mördaren fri. Fanns det ett motiv till att spåra ur utredningen?

Ja, som ni märker finns det mycket att skriva om.

Häng nu med på årets bloggutmaning. Detta är inlägg 1 av 100 i Blogg100 utmaningen.