Christer Pettersson var mycket, men han var inte Olof Palmes mördare. Det finns så mycket som talar emot det, allt ifrån att Lisbeth Palme först sa det var två gärningsmän till att det var för välplacerade träffar.

Christer Pettersson skulle inte kunna skjuta så bra med en så pass kraftig revolver. Alla som någon gång skjutit med pistoler och revolvrar vet det är en rekyl. Kunna sätta två skott så pass enligt en skolbok är något som kräver utbildning. Det här var ett proffs som sköt.

Det närmsta ögonvittnet till mordet han visste vem Christer Pettersson var och har tidigt talat om att det inte var han som han såg. Lisbeth Palme talade om två personer för det första. För det andra är hon själv skjuten och har fått tunnelseende. Så hennes vittnesmål faller platt till marken redan där. När sen inkompetenta poliser ser till att allt blir totalt fel vid vittneskonfrontationen så gör det de hela ännu mer värdelöst för utredningen. Jag är övertygad att Lisbeth Palme själv tror det är Christer Pettersson, men minnet sviker henne. Det kommer för alltid vara det svarta moln som vilar över hela utredningen.

Vem kunde det då vara som sköt Olof Palme? Jag har ingen aning, men allt tyder på någon som trodde Olof Palme hade skottsäker väst. Valet av vapen och avståndet är ju talande.

En teori som jag hade som ung var Boforsspåret. Carl-Fredrik Algernon död i tunnelbanan 1987. Än idag så anser jag att utredningen skapade fler frågetecken än svar. Fem vittnen talar om någon som puttar ner honom på spåret. Avskrivningen som en olyckshändelse talar med om något underligt. Carl-Fredrik Algernon sökte Hans Holmer flera gånger. Han skulle känt sig hotad.

De senaste åren har jag funderat mycket. Speciellt när man gått på platsen. Det finns för mycket x-faktorer som gör det inte känns som Christer Pettersson ens borde vara med i utredningen.

Vad som skrämmer mig kring hela utredningen kring Olof Palme är att det inte är digitaliserat. Tänk vad modern teknik skulle kunna göra med all denna information. Om något skulle prioriteras vore det att göra allt digitalt och sen använda teknik för att finna spår som människor kan ha förbisett.

En sak är jag dock 100% säker på. Christer Pettersson hade inget med mordet att göra.

Detta är inlägg 14 av 100 i #Blogg100 utmaningen.