Detroit har det senaste dygnet anklagats av svensk media för att ha gått i konkurs. Ord som konkursskydd har dykt upp. Det korrekta benämningen är rekonstruktion.

Det tycks vara TT som började sprida felaktigheterna. Vi kan alla göra fel, men de borde ju googlat och läst på vad chapter 9 innebär. Det är inte så svårt. Detroit är den största staden som hamnat i den här sitsen, men alltså inte den första.

Problemet med svensk media tycks vara att ingen vågar ha en annan mening. Peka finger åt konkurrenterna då de har fel är inte något som görs.

För hur kan vi annars tolka denna totala brist på vilja att rätta till sina felaktiga påståenden? Jag är förvånad.

Nu undrar jag bara alla de gångerna jag inte har koll på vad de skriver om, hur ofta för de fram felaktigheter då och vägrar rätta? Det kanske är mer vanligt med fel än korrekta uppgifter bland landets journalister.

Jag hoppas USAs ambassadör kontakter svensk massmedia och ber om en förklaring. För detta är inte ok. Rätt skall vara rätt.

FÖRTYDLIGANDE Detroit har ansökt om chapter 9. Läs mer här: http://www.uscourts.gov/FederalCourts/Bankruptcy/BankruptcyBasics/Chapter9.aspx