Ettor och nollor har blivit mitt yrkesval. Hur menar jag nu? Jo, jag har genom åren alltid valt yrken där det varit något digitalt.

Jag älskar Internet. Det har varit mitt kall i 22 år nu. 21 år av dessa har jag jobbat med Internet. Det är få timmar av min vakna tid som jag INTE är online. Så det har varit en evig passion.

När jag var ung hade jag tankar på att bli präst. Ja, ni läste rätt. Mormor jobbade i församlingshemmet och det blev logiskt det blev en del kyrkobesök då man var hemma hos mormor. Det var nog det där att hålla låda framför en stor publik som lockade mig. För när jag var ung så var det en hel del besökare i kyrkorna. Så det höll i sig ett tag. Tills jag insåg att man som präst även skulle hålla på med begravningar. Då tappade jag intresset. Det var inte lika kul då.

Samtidigt där fick jag en dator. En Commodore 64. Mitt intresse för ettor och nollor påbörjades. Jag spelade en del, men jag gillade även att programmera lite lätt. Samt ändra på texter i de program jag hade köpt.

Fast min andra stora dröm som ung var sen att jobba inom försvarsmakten. Jag växte ju upp under kallakriget då öst och väst levde i en evig maktbalans med tusentals kärnvapen på varje sida. Skulle minsta lilla ske, skulle kriget bryta ut. Jag drömde om att kunna försvara vårt land. Det hela höll i sig tills jag gjorde lumpen och insåg att det var en organisation som kändes väldigt omodern samt jag fick där 1994 känna på Internet. Jag blev kär.

Så det blev en passion kring ettor och nollor, som än idag håller i sig. Idag jobbar jag med content. Innehåll helt enkelt. Som vi alla vet kan man inte ha en websida utan innehåll. Innan dess var det några år på bank med att bygga internetbank och kampanjsidor och annat för de två bankerna. Det där har med snurrat kring ettor och nollor.

Så jag får komma ut och inse jag älskar verkligen den digitala vardagen som jag är med och skapar.

Detta är inlägg 23 av 100 i #Blogg100 utmaningen.