Hur kan det vara så att mycket beskattning sker på företagen och sådant som de anställdas löner? Det är något som haltar i logiken då ett land vill ha liten eller ingen arbetslöshet. Vår nuvarande regering tycks inte förstå sambandet mellan att fler i arbete får vi bara om företagen har råd att anställa fler! Om företagen slapp att betala så mycket skatt, då hade företagen kunnat anställa fler för samma pengar! Istället för att vara 30 anställda hade de kunnat vara 40!

Det är väldigt underligt att man inte tittar på företagen och vad företagen har för behov av att växa. Vår statsminister tycks bara förstå industrin, den utdöende delen. Kunskapsföretagen tycks inte finns på radarn. Här är jag oroad över utvecklingen. För är det något som behövs nu är det fler företag som kan växa. Växa på bra villkor!

Skatter kring arbete rent generellt är bakvänt. Om vi nu ser på att vi skall bli klimatsmarta och jobba för en bättre värld. Arbetet är ju inget ont, utan tvärtom. Själv tror jag inte på medborgarlöner som lösningar. Utan vi behöver ha fler företag som växer och har råd att växa. Skatter är en stor bromskloss. Ser man sen på riksbankens del i det hela så kommer de aldrig lyckas med sina inflationsmål om inte vi har en nation som underlättar för företagen att anställa och växa.

Sverige har en hel del utmaningar framför sig. När regeringen inte för en politik som gynnar landet, då är något fel. Ideologiska hinder, ett inbyggt hat emot företag, det känns som det är en orsak.

Det har kritiserats mycket kring företag som växt under den största invandringsvågen vi haft. Att det finns företagare som både vågar satsa på att hyra lokaler och att anställa människor skall vi uppmuntra och inte kritisera. Staten är inte så snabbrörliga och bör inte ta risker. Så vi bör vara tacksamma för företagare som vågar, även om de heter Bert Karlsson.

Detta är inlägg 4 av 100 i #Blogg100 utmaningen.