Köpenhamn är en favoritstad. Inte bara att jag besökt den ofta, jag har även jobbat där, så då har jag vaskat fram en del guldkorn som många inte har en aning om.

För det första, så försök att undvika Nyhavn, eller i vart fall lägg lite tid här. Det är en turistfälla. Ströget är med en turistfälla, gå hellre på de parallellgator som finns. Det är mitt första tips.

Missa inte Glypoteket! Ny Carlsberg Glyptotek är ett vacker museum som är perfekt när vädret är lite si och så under höst och vintern. Café Glyptoteket är helt underbart att sitta och umgås i när man besöker Köpenhamn. Det är som att stiga in i en oas av palmträd. Många svenskar och danskar brukar missa detta. För mig är det mycket underligt. Lite dyrt, men värt det. Minst ett besök per år är att rekommendera. http://www.glyptoteket.com/visit/cafe

Om ni nu vill äta riktigt bra och samtidigt ha en fantastisk utsikt över Köpenhamn så gäller Alberto K. På 20 våningen på Radisson Blu Royal Hotel så får man en fantastisk upplevelse. Avsmakningsmenyn är i världsklass och värd varje krona. Inte nog med att hotellet andas Arne Jacobsen, även Alberto K gör det. Så är du ett stort fan av Arne Jacobsen är detta ett ännu viktigare besök.
http://www.alberto-k.dk/

Ruby på Nybrogade 10 i Köpenhamn är nordens bästa cocktailbar. Den slåss om topp 10 i världen. I ett hus på en gata som inte ser mycket ut för omvärlden gömmer sig nordens bästa bar. Servicen ligger på en nivå som jag inte upplevt på denna sidan atlanten. Allt är inrätt i en lägenhet. Det känns hemtrevligt och lyxigt till bra priser. Du får massor av matnyttig information om deras meny. Det finns något för alla smaker. Hantverket som utförs är helt fantastiskt. De vet hur varje drink skall smaka som bäst. De har öppet från 16 på eftermiddagarna måndag till lördag, på söndagar från 19, samt stänger kl 2. Så en perfekt plats att besöka under en utekväll i Köpenhamn.
https://rby.dk/

Vill ni jag skall ge mer tips om Köpenhamn? Skriv i kommentarerna nedan!

Detta är inlägg 28 av 100 i #Blogg100 utmaningen.