Lagen är väldigt enkel. 

Regeringsformens andra kapitel.

7 § Ingen svensk medborgare får landsförvisas eller hindras att resa in i
riket.

Ingen svensk medborgare som är eller har varit bosatt i riket får fråntas sitt
medborgarskap. Det får dock föreskrivas att barn under arton år i fråga om
sitt medborgarskap ska följa föräldrarna eller en av dem. Lag (2010:1408).

Svensk polis tycks inte kunna lagen. Det är skrämmande och får mig att ifrågasätta att de blivit informerade så som representanter för polisen lovat mig att så skulle ha skett. 

Idag var vi i Köpenhamn. Svenska medborgare. I ett grannland vi har haft passfrihet med sedan 1950-talet. Det är inte bara det, det är ett EU-land. I EU har vi fyra friheter. 

EUs fri rörlighet för varor, tjänster, personer och kapital bryter vi med genom gränskontrollerna. Det är beklämmande att det får fortgå månad efter månad. 

Jag kan acceptera att man några månader 2015/2016 införde kontroller för att få bukt med flyktingkrisen, men idag är det en skamfläck som får alla demokratiskt sinnade människor att dra öronen åt sig. Det är ingen tillfällig lösning längre. 

Varför fortsätter detta vansinne? Jag har en del teorier, men den viktigaste är att de mindre begåvade politikerna inte inser vad Öresundsregionen är. Den slår man nu sönder månad för månad. Vi ser att antal pendlare blir färre och färre svenskar jobbar i Danmark. 

Kan det vara så enkelt att man vill få Arlanda mer prioriterat än Kastrup? Uttalande från vår statsminister för de tankarna allt mer upp på agendan. Eller är det så enkelt att INGEN politiker inom S har jobbat i Danmark och pendlat över sundet? Ja, det är nog utan tvekan så.

En anna bieffekt är att mindre pengar kan satsas på riktigt polisarbet i Malmö. Vi har sett en mordvåg öka sedan gränskontrollerna infördes. De kriminella vet att polisen går på knäna och det är allt mindre risk att bli påkomna med vapen. Då får de ett frikort. Ett frikort som ökar antal mord. Vi ser att oskyldiga även drabbas, det är inte bara de kriminella. 

Jag är enormt förbannad. Det här är slöseri av högsta grad. 

Låt oss tänka på vad Gustav Möller (S) sa:
Varje förslösas skattekrona är en stöld av folket. 

Så nu på måndag skall jag ringa polisen, igen, för att se till att de lär ut grundlagen till polisen. För kan de inte grundlagen vad är det mer de inte kan? Kan de ens utföra ett jobb? 

Dan Eliasson borde med ha tidigt sagt ifrån. Fast är man politiskt tillsatt nickedocka så bryr man sig nog inte om lagen. Eller hur skall vi annars tolka vansinnet som pågått sedan november 2015?

Vi får inte glömma att mot det nordiska land där en terrorist dödade 77 personer, där har vi INGEN gränskontroll. Nä vi har den bara emot Danmark. Den som kan få ihop den logiken får gärna berätta mer.