Netetikett är grunden för hur vi kommunicerar online. ”Tagga mig inte” fick jag höra igår på Facebook. Självklart, men var då inte på plattformen. Har man noll och ingen kunskap om hur kanaler fungerar, var då inte på dem. När vi som varit på plattformar under många år följer klassisk netetikett, gör inte bort dig och ställ krav.

Speciellt äldre män tycks ha problem med nya plattformar. De är vana att mästra och köra med översittar mentalitet när de har fel i sakfrågor. För de målar in sig i hörn och kommer inte ut. De debatterar om något de inte har hum om. De blir kantstötta och kommer med det ena personangreppet efter det andra. Det blir humor. Speciellt när jag sitter och skrattar åt personens allt mer desperata debatteknik.

Jag brukar ibland vara aggressiv tillbaka emot de som är det online. Dock vet jag var gränsen går. Igår så fick jag höra jag trillat av en hästvagn och var korkad. När man landar på den nivån i en diskussion med någon online har man stora problem med sin egen kunskap. Jag postade länk efter länk. Tillbaka fick jaga bara påhopp. Moget.

Det här skriver jag i affekt. Det är heller aldrig bra, men netetikett är och förblir viktigt. Sa jag det den här mannan raderade sin del av tråden. Så jag han inte skärmdumpa alla dumheter.

Jag har varit online i över 21 år nu. 21 år, det är väldigt länge inser jag. På nya plattformar brukar jag vara lite laidback och observera hur det går. På vissa ställen är det mycket tagga de du talar med, på andra ställen gäller annan netetikett.

Det finns många korkade människor där ute och ibland undrar jag hur de klarar sig? Hur kan de tillåtas rösta? Fast senaste valet visade om något att vi borde omyndigförklara fler. För ett sådant resultat var skrämmande.

Nä, nu skall jag ut och gå. Det är söndag!

Detta är inlägg 20 av 100 i #Blogg100 utmaningen.