New York, staden som aldrig sover! Kan man få för många tips på vad man kan göra i New York? Nej, jag tror inte det så här kommer fler tips från New York ur min synvinkel.

West Village
Hudson floden i väster, sjätte avenyn i öster. Söder om Chelsea och norr om South Village. Här hittar ni West Village! Det vanliga rutnätet av gator saknas här, vilket gör det till lite rörigt för de som förälskat sig i det enkla rutnätet. Det gör med att för vissa blir det så rörigt att en karta behövs. Fast det kan det vara värt!

Aedes de Venustas är en parfymbutik, med ett brett och ganska dyrt utbud, men butiken i sig är värt ett besök för det känns som du är i Paris! Öppet från lunch fram tills 20 måndag-lördag. Söndagar öppnar de kl 13 och stänger klockan 19. Adressen är 9 Christoffer Street mellan 6 & 7 avenyn! Du kan med springa på en del kändisar här, om det är något som lockar.

The Ink Pad. En butik dedicerad till stämplar, papper och papperskonst. Det här är så unikt att det är ett givet besök. Det är billigt att köpa stämplar här och utbudet är spännande och unikt. 37 Sjunde avenyn (hörnet av 13th Street).

Jackson Square är en liten park formad som en trekant. 8 Avenyn och 13:e gatan. En gullig lite oas. Svårt att undgå stadens brus, men sitta här och ta en glass har jag gjort en gång. Det är en av New Yorks äldsta parker och har en historia tillbaka till 1800-talets början. Så lite historiska vingslag har den än idag. Du kommer garanterat vara ensam turist här!

Hamilton’s är tipset vad det gäller mat till lågt pris i West Village. Med historia från 1940-talet är detta ett säkert kort. Hörnet West 4th Street och Bank Street ligger det här stället på. Testa deras hamburgare är ett tips! Du kan äta frukost, lunch och middag här. Öppet från 6 på morgonen till midnatt.

Femte avenyn
Shoppinggatan som har det mesta. Från det billigaste till det dyraste.

Bergdorf Goodman är en klassisk superlyxig butik. 754 Femte Avenyn, är adressen. Här är en butik med allt som en shoppingfrälst kan tänka sig. Fast dyrt och lyxigt. De har ibland rea och då kan priserna bli humana. Fast ett besök är aldrig fel.

Rockefeller center är ett ställe som kräver ett besök. Ja, det är en turistfälla, men flaggstängerna med 200 flaggor och skridskobanan på vintern är en upplevelse. Vill du ha en utsikt över staden som aldrig sover, upp i top of the rock!

St. Patrick’s katedralen mellan 50-51 gatan har renoverats de senaste åren. Det bör vara klart nu. Runt kyrkan hänger små minnesflaggor av stupade soldater. Det berör och du är inte ensam om att få den känslan. Ett avbrott i all shopping om inget annat.

Trump Tower, är för dig som tyckte Dallas på 1980-talet hade rätt lyxkänsla. För här ser allt ut precis så hemskt som det kunde te sig då. Det finns några matställen här inne, så du har en anledning att gå in. 725 femte avenyn vid 56:e gatan. Ett besök här förklarar hur Donald Trump kan springa runt med den frisyr han gör.

Brooks Brothers är en klädkedja med flera butiker på Manhattan. I prisnivå med Brothers. Vad jag gillar är att många av butikerna har bra service. De har bra utbud på skjortor och slipsar som blir lite billigare än här hemma.

NBA Store på 590 femte avenyn. Här kan du köpa allt som rör NBA! Här kan du möte stjärnor som signerar sina tröjor och du kan shoppa allt som rör basketligan! Enda jag kanske förvånas över är hur lätt man missar butiken. Gick förbi 2 gånger innan jag såg var ingången var. Även andra kändisar dyker upp här. En butik för alla som gillar basket skulle jag säga.

New York kommer alltid vara staden jag älskar. Det är bara så!

– – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 16 i utmaningen #blogg100