Jag älskar New York. Det är en stad som har allt.

Åka i morgonrusningen med byggjobbarna! Det kan låta skumt men när man åker tunnelbanan tidigt på morgonen så brukar det vara en hel del byggjobbare som åker tunnelbana. De kommer med sina hjälmar och verktygsbälte och de håller ett himla liv med sina kollegor. En upplevelse som är annorlunda.

Käka frukost på en klassisk diner med ägg och bacon är underbart. Svagt amerikanskt kaffe är ett plus! Innan 8, alltså innan turisterna dyker upp är ett bra tillfälle.

Jag älskar att shoppa. Century21 är en klassiker då det gäller outlets på manhattan. Märkesvaror med upp till 85% rabatt. De öppnar 07:45 på vardagarna och det kan löna sig att komma så tidigt. De får in nya varor hela kvällen och natten (gå gärna förbi när de har stängt och titta in på hur de jobbar på) så det kan variera i utbudet bara på två dagar.

En aktör jag ser fram emot är Bloomingdale’s som öppnar en Outlet under hösten på 2085 Broadway. Flera andra aktörer som SYMS har stängt. Fast Macys är ändå där jag gjort mina bästa fynd. Rabatter på rabatter till förbannelse. Besök turistinformation för den vanliga extra rabatten. Kolla så det inte är någon som speciell högtid eller de har någon pin. Då kan det bli 20-30% mer rabatt. Så håll ögon och öron öppna. En butik som många missar är Lord & Taylor. Ligger så klart på femte avenyn.

Måndag, onsdag, fredag och lördag bör man besöka Union Square Greenmarket. Det är ett 100-tal olika små odlare som kommer in med grönsaker, ostar, bröd mm och säljer. Massa med ekologiskt och spännande. Bor du och kan laga mat är det här ett tillfälle att köpa alla råvaror. Även kött och fisk kan du hitta här.

Hos Eataly kan du gå en kurs i att laga mat! Kostar en slant, men kan verkligen bli en unik upplevelse. Kan garantera att antal turister är minimalt.

Gillar du film? Kolla in brandstationen som var med i Ghostbusters (14 N. Moore Street). Hotellet där Crocodile Dundee bodde på kanske? (The Plaza Hotel, 750 5th Avenue and Central Park South). Den vackra tunnelbanestationen finner ni på Chambers Street & Centre Street. Livet från den ljusa sidan med Jack Nicholson har en del sköna platser. Lägenheten ligger på 31-33 West 12th Street & 5th Avenue. Filmen Big har väl ingen missat? Leksaksaffären heter FAO Schwarz och har adressen 767 5th Avenue and East 59th Street. Vid Apple Store. En prins i New York checkar först in på Waldorf-Astoria Hotel, 301 Park Avenue (mellan East 49th & 50th Street). En vacker byggnad som måste ses! Jag skulle kunna göra en enorm lista här, men de här får räcka så länge!

Gillar du att gå? Starta vid Columbus Cirkle och gå sedan Broadway ner till den slutar. Gjort det vid två tillfällen och uppskattar det mycket. Kan bli en del shopping med om man inte aktar sig!

New York är staden jag jämt överraskas av!

————————-

Det här är inlägg 7 i #blogg100 utmaningen