New York tips från Qpaqex

Tips om New York för dig som är planerar resan. New York har allt!

New York Tips finner du här!

New York har allt. Låt mig börja med det tråkiga. Tiden går fort i den här stan. Du kommer inte hinna med allt du planerar att göra. Annars är New York en fantastisk stad. Allt går att uppleva i den här stan. Det New York inte har, är inte värt att tänka på.

Mitt viktigaste tips är att ha ett par bra skor. Träna hemma med att gå och stå länge. Det kommer du göra i New York. För det finns inget bättre sätt att uppleva New York på än att gå.

Du kommer inte orka gå hela tiden. Så mitt tips är att köpa ett Metro-kort så du kan åka buss och tunnelbana så mycket du vill. Åka taxi är inte dyrt, men det brukar ofta vara köer så du vinner på att ta tunnelbanan. 7 dagars kort kostar 29 dollar och det är riktigt billigt med tanke på hur långt du kan åka.

Shopping i New York - För dig som vill göra fynd på semestern i USA

Det kryllar av butiker på Manhattan. Det är svårt att inte shoppa något här. Alla de stora varumärkena har sina egna butiker. En sak är klar, det ofta REA i New York. Så var inte rädd för att köpa en extra väska på vägen hemåt!

Century 21.
Nere vid ground zero finer du den största outletaffären på Manhattan. Här finns kläder för dam, herr och barn. Parfym, köksutrustning, klockor, väskor, sängkläder mm. Du kan finna saker som är nedsatta med upp till 85% här. Nästan allt är enormt billigt. Personalen är dessvärre otrevlig och är du man, så finns det bara två provrum och de är bara till för de som köper kostym. Så var beredd på att det inte är den skönaste upplevelsen när det gäller att shoppa.

Macys.
Världens största varuhus. Här finns det mesta. Besök turistinformationen för att få rabattkortet på 10%. Gäller på alla varor, även de på rea! Håll utkik för kampanjer av olika slag. Det kan vara så att köper du en pin för att bekämpa cancer, så kan du få 20% rabatt. Så kolla upp vad det är för erbjudande. Ett annat alternativ är att de kan köra kampanjer, handlar du för 100 dollar får du 25% rabatt. Plus dina 10%. Så besök Macys, du kan göra fynd! Personalen är så där. Det finns de som är fantastiska och andra som är mer sura och trötta.

OMG The Jeans Store.
Här shoppar du billiga jeans. De har ett antal butiker runt om Manhattan. Många vid Broadway i anslutning till Canal street. De har ofta rea på olika jeansmodeller och de har ofta annat som skjortor mm till bra priser. Ett exempel var två skjortor för 19:90 dollar. Det är mer herrkläder här än damkläder. Det är väl det enda att tänka på. Servicen är fantastisk. Vet du inte vilka jeans du skall köpa så hjälper de dig hitta modellen som passar. Tokigaste rean jag har råkat ut för här var stickade tröjor för 2 dollar styck.

B & H Foto & Electronics Corp
Världens största fotobutik. De har allt. Jag menar verkligen allt. Priserna är låga i förhållande till här hemma, men det finns ställen som är billigare. Hit är det värt att bara gå på besök för att se hur transporten av varor fungerar. Lådor åker runt i taken som sen når varuutlämningen. Så du slipper bära med dig allt. Kan bli farligt när du shoppar på dig lite väl mycket! Personalstyrkan är stor och det är stor skillnad på personalen. Vissa bra, andra mindre bra.

Äta och dricka gott i New York, här får du några tips på vad du skall äta.

New York har mycket mat. Allt ifrån de billiga små ställena till de dyra krogarna. Börja med att köpa en hot dog hos någon korvförsäljare. Det är billigt och gott. Kanske inte alltid så nyttigt, men typiskt för New York.

L’Ecole
462 Broadway # 4 New York, NY 10013
L’Ecole ligger två kvarter norr om Canal Street på Broadway. Här kan du äta lunch och middagar tillagad av elever på den internationella köksskolan. Maten är helt fantastisk. Du får mest valuta för pengarna på lunchen, men glöm inte att boka bord. Personalen är anställda och ej elever. Lunchen som består av tre rätter kostar 30 dollar. Kvällsmenyn kostar ifrån 39 dollar. Detta är för mig ett måste vid varje besök i New York. Har aldrig blivit missnöjd.

The Spotted Pig
314 W. 11th Street @ Greenwich St, NY 10014
New Yorks bästa hamburgare? Jag vet inte. Bra är den utan tvekan. Du finner massor med gott här. Bono och Jay-Z har investerat här och det är mycket blandat när det gäller kunderna. West Villige är underbart men när det är så här poppis kan du få vänta ett bra tag. Så hit går du om du har tid att vänta på din mat. Klart värt väntandet.

Pastis
9 9th Avenue New York, NY 10014
Pastis hittar du där 9:e avenyn börjar. Här finner du en av de bästa bruncherna i världen. Fantastisk service med personal som står på tårna för dig. Här gäller det att boka i god tid. Här har jag bara en gång fått bord utan att boka. Det märks att mat är viktigt här. Sugen på en drink på morgonen, glöm inte att de inte serverar alkohol innan kl 11! De har enormt goda bloody marie här.

Lodge
18 Grand Street at Havemeyer Street – BROOKLYN, NY 11211
Besöker du Brooklyn så är detta ett mysigt ställe. Bara ätit brunch här, men det var mycket vällagat och gott. Bra personal och en ganska kul inredning. En ruffig inredning som fick mig att finna små intressanta vinklar. De har två för en på en del cocktails, ett lite annorlunda upplägg. De serverar dryck i vad som ser ut som gamla glasburkar.

Shake Shack
Madison Square Park (finns på fler ställen)
Brugarna är bra. Deras shakes är fantastiska. Så det finns två bra anledningar att gå hit. Det gäller att komma hit när köerna inte är så långa. Allt fler turister hittar hit så det tar allt längre att få till beställningarna. Kolla in vad du skall ha på deras hemsida är ett tips. Madison Square Park är annars en helt underbar plats att sitta och vila ut på. Det smakar med bättre då man är helt utkörd efter timmar av upplevelser.

Nathan’s Famous
Nathan’s Famous är kanske mest kända för sin korvätartävling på Cony Island. 4 juli varje år går den av staplen. Fast utöver det har de ett stort nät av korvbutiker. Ca 250 utspridda runt om och en del på Manhattan. Jag tycker ett lunchbesök här är ganska kul. Om inget annat så en upplevelse! Har ätit bättre korvar, men deras toppings är riktigt underbara. Chili & Cheese är en favorit!

BEER-Unch!
129 St. Marks Place New York http://www.hopdevil.com
Om man kombinerar brunch och öl, då får man BEER-Unch. Hop Devil Grill erbjuder detta varje lördag och söndag. 24 olika sorters öl på fat. Drick så mycket du vill och orkar. De har det vanliga vad det gäller mat att äta till brunch. Skulle du emot förmodan inte gilla öl kan du alltid dricka mimosas, bloody marys, sangria eller alkoholfritt. Värt ett besök om du är på humör.

Uppleva i New York. Det finns mycket att uppleva i New York, här kommer mina tips.

New York har mycket att uppleva. Det är svårt att komma med generella råd.

Central Park
Central Park tycker jag verkligen ni skall uppleva. Det är en oas av lugn mitt inne i stan. Du kan tillbringa dagar av att gå runt här. Jag har varit i Central Park då det varit -15° och när det varit +35°. Det finns alltid något att göra och titta på.

Brooklyn Bridge
Denna vackra bro är en upplevelse att gå på. För de som joggar kan det med vara ett alternativ. Utsikten är fantastisk och man får vackra vyer om man tycker om att fotografera. Det tar sin lilla tid att gå över, men det är värt det. När solen börjar gå ner i öster så är ljuset fantastiskt.

Williamsburg i Brooklyn, New York är ett av många tips.
Inte nog med att det bästa bryggeriet ligger här. Här finns enormt många små butiker & restauranger. En hel del secondhand finns här. Utomhus marknader som Smorgasburg som är varje lördag och Williamsburg Flea som är varje söndag. Mycket händer här och de unga trendiga har tagit över stora delar av stadsbilden. Är du i NYC mer än 7 dagar tycker jag du skall spendera en av dem i Williamsburg. Det är det värt!Du tar dig lättast hit med tunnelbanan.

Brooklyn Brewery
79 North 11th Street  Brooklyn, NY 11249
Deras afterwork på fredagar kl 18 är en upplevelse. Du kommer dit och köper polletter som du byter in för öl. 6 polletter för 30 dollar var det senast jag var där. De serverar ingen mat. Så antingen ber du någon ringa efter något ställe som har utökning eller så köper du piazza i bilen som står utanför. Nere på huvudgatan i Williamsburg finns med massor av ställen att köpa mat att ta med sig.
En sak du kommer märka är att du är ganska ensam som turist. Det är nog så långt ifrån turistfälla du kan komma. Duktig på att mingla kan du lära känna många lokala kändisar. Du tar dig hit med tunnelbanan.

Boende i New York - Hotell och lägenheter

Airbnb
Lust att bo i en riktigt lägehet i New York? Inga problem! Airbnb är en sajt där lägenhetsinnehavare hyr ut sina lägenheter och hus. Så här har du chansen att bo på riktigt. Ofta är det billigare än hotell och du får vänner för livet. Dock har det tillkommit en ny lag som gör det förbjudet att hyra ut mindre än 30 dagar. Dock är det ingen lag som efterlevs och den har till stor del tillkommit för hotellbranschen vill bli av med konkurrenterna.

Hilton Garden Inn New York/West 35th Street
Detta är nog New Yorks bästa hotell på många sätt och vis. Så klart gratis wifi som är snabbt. Normalt är wifi på hotell i New York ganska sega, men här är det snabbt. Bara 20 meter bort är nedgången till tunnelbanan. Macys ligger 100 meter bort och du är mitt i smeten. Snyggt rent och perfekt läge. Ett av mina favorithotell. Personalen är trevlig och väldigt tillmötesgående. Boka i god tid för att få bra pris!

Hotel Pennsylvania 7th Avenue New York, NY 10001
Detta är ett stort klassiskt hotell med ett läge som är riktigt kanon. Mitt emot hotellet ligger Penn Station. Här har du alla tåg och tunnelbanelinjer du kan tänka dig. Det är hotellets storhet. Priset för att bo här är lågt och du har en riktig egen toalett. Annars är det ett stort ganska ogästvänligt hotell. Det börjar med köer när du skall checka in. När jag var här så tog det 45 minuter. Vissa våningsplan är enormt nedgågna. Andra är ganska nyrenoverade. Hotellet har ett rivningshot över sig. Just nu så väntar man för marknaden inte är i takt. Ett hotell som jag tycker har sämre rykte än vad det förtjänar. Priset och läget är svårt att slå.

Version 0.3. Uppdaterad 2012 07 08