Öresundsregionen är hårt drabbat av ID-kontroller och gränskontroller. Man skulle kunna tro att vi förflyttat oss tillbaka till innan Berlinmuren föll. I en tid när nationalismen och fruktan för andra människor var som störst.

Nationalsocialismen som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna uppvisar en brist på att förstå hur Öresundsregionen fungerar. Öresundsregionen är inte två länder. Det är en enhet. En stor motor för Malmö, Köpenhamn och alla grannkommuner.

För en malmöbo är Köpenhamn vår huvudstad. Stockholm är långt borta. Extremt långt borta tycks det vara. För hur kunde annars man inför både en gränskontroll och en id-kontroll? Hur kunde man tvinga pendlarna att få en ökad resa på upp till två timmar? I vilken annan landsända skulle acceptera detta? Skulle någon som bor utanför tullarna acceptera att få två timmars extra resväg? Knappast!

En belägring av Öresundsregionen. En kidnappning. En form av terrorhandling emot alla öresundspendlare. Ett sjukt beslut utan någon som helst funktion.

För det första, vem som helst kan köpa stulna pass och andra id-handlingar. Det är inte många kronor. Förfalska pass och andra id-handlingar är inte heller så svårt längre. Lägg sen till att de som kontrollerar handlingarna saknar all form av utbildning för att kunna se skillnad på äkta och falska handlingar. Det innebär att polisens insats är en enormt stor falsk trygghet. Det ger alltså inget resultat.

Om man vill skydda södra sverige emot terrorister och liknande, varför finns det ingen sjöpolis i Öresund? Varför bara en polishelikopter i Skåne? För hade jag velat ta mig in i landet hade jag valt en liten hamn utmed skånes kust. För få poliser för att hinna kontrollera gör den vägen den mest optimala. Om man nu inte köpt falska id-handlingar.

Så hur kunde detta beslut kunna köras igenom? Jo, vi saknar människor som pendlat över Öresund i vår riksdag. Det saknas alltså kompetens och erfarenhet. Fast det är ju få politiker som skulle ha en chans att få ett jobb i det civila och få ett jobb i Köpenhamn. Det krävs ju både språkkunskaper arbetsförmåga. Det är ju inte så att det är de bästa av de bästa som blir riksdagsledamöter. Socialdemokraterna hade ju ingen i dess riksdagsgrupp som dög att bli partiledare. Det är ju väldigt illa för ett så pass stort parti. Så det är kanske inte så konstigt de inte fick till några med kompetens nog att jobba i Danmark.

Sveket emot Öresundsregionen kan ha startat något. Öresundsregionen har aldrig haft större anledning att bryta sig loss från Sverige. För varje dag som denna terror fortsätter, ju större blir viljan att inte vara en del av Sverige. För det är viktigare för Skåne att vara en del av Köpenhamn än Sverige. Var det tanken med beslutet?

Rädda Öresundsregionen! Avveckla ID-kontrollerna och gränskontrollerna! Det finns ingen annan väg att gå.

Detta är inlägg 8 av 100 i #Blogg100 utmaningen.