SATS Sportpalatset var så lovande på papper. Det hade kunnat bli så bra. SATS, satsade (förlåt för ordvitsen) på att ha nya lokaler. SATS Sankt Eriksbron skulle stängas men i samma fastighet skulle man skapa något unikt. Än idag undrar jag hur man tänkte.

Jag älskade SATS Sankt Eriksbron, inte bara för dess läge, men för det fanns gott om plats i omklädningsrummen och att duscharna kändes exklusiva med sin mosaik. Det kändes påkostat. Det kändes mer som ett gym i en storstad. De hade en fantastisk gruppträningssal med hyfsat högt i tak.

Så började byggnationen. Ibland fungerade i varmvattnet och det hände mycket i kvarteret. Hotellgymsdelen med maskiner har aldrig intresserat mig. Det har ju alla gym. Så satsar SATS borde det ju vara på något bättre än vad det var.

Jag är faktiskt besviken. Smått och trångt omklädningsrum som jämt är fullt. Det är en stress att veta att man kan stå där utan skåp för sina kläder. Hela omklädningsrummet blev i samma fula stil som de flesta SATS. Jäkligt opersonligt och trist design. Hur man så totalt kan missa bristen på skåp samt utrymme för att byta om är helt oförklarligt. De 10-tal jag talat med håller alla med om att det var bättre förr. Nu får man stå i kö för att duscha, det är milt sagt underligt.

Fast om det med omklädningsrummen var sin sak, så är ju de nya gruppträningssalarna ett totalt fiasko. Hade SATS varit en biltillverkare så hade de glömt sätta i en motor, på den nivån är det. Det är lågt till tak. Det är frihöjd på sina ställen som är ca 180 cm. Är man då normallång och skall hoppa, ja ni ser var det lutar åt. Det går ju bara inte. Hur tänkte man här? Vad för arkitekt ligger bakom och hur löses detta? För det kommer väl lösas? Inte nog med det är lågt till tak, det är en massa pelare i salen. Det var det inte i den gamla delen som var helt fantastisk. Detta nedköp förstår jag inte alls. Är det beställaren eller utföraren som saknar kunskapen?

När det är lågt till tak så är det inte plats för en hög scen för instruktören. Så instruktören syns inte för alla, speciellt på populära pass. Jag undrar så hur man tänkt.

Så man har gått ifrån en Bentley, till en Skoda. SATS Sportpalatset kan man bara sammanfatta med ett fiasko. Ett dåligt fuskbygge. Skulle inte SATS Sportpalatset vara något unikt och bra?

Jag är extremt besviken på SATS Sportpalatset.

Detta är inlägg 26 av 100 i #Blogg100 utmaningen.