En tidig vårdag denna vår skulle jag skaffa en spårvagnsbiljett för att åka från Djurgården in till Sergelstorg i Stockholm. Funderade först att ta en taxi, men miljömedvetenheten i mig fick mig att göra ett ödestigert val. Jag valde att resa med SL och i slutändan Klarna.

Som alla andra i en liknande situation var jag stressad. Biljetten skulle köpas och för att göra allt rätt ringde jag SLs kundtjänst. Då det fanns två alternativ, faktura & kort, så var jag tydlig med att jag ville betala med kort. Tjejen i andra ändan var hjälpsam men det kändes som hon inte hade full koll. Min magkänsla visade sig senare stämma.

Denna kalla vårdag så knappade jag in mina kortuppgifter och annat och jag hade biljetten i telefonen i form av ett SMS. Tjejen på kundtjänst var tydlig med att det inte skulle bli någon faktura, utan det skulle landa på mitt kort. Hade jag vetat vad jag vet idag hade jag önskar att jag hade spelat in det här samtalet med SLs representant.

Då jag köper allt på mitt kort så letar jag inte efter småsummor aktivt, fast jag borde nog gjort det, för plötsligt damp det ner en faktura från Klarna. Hur kunde detta ha skett? Kollade mitt kort och fann ingen summa som kunde stämma in.

Först ringde jag SL. De lovade utreda det hela. Det visade sig sen att det aldrig blev någon utredning. Jag kontaktade Klarna som i sin tur sa att de skulle skjuta upp förfallodagen, alltid något.

Efter flera samtal så visade det sig att SLs representant inte hade gett mig rätt uppgifter. Default 2014 är en pappersfaktura. Ett val som för miljön är idiotiskt, samt för oss kunder ännu mer underligt. För de flesta har kort, både debet och kreditkort. Min önskan att slippa vara kund hos Klarna har jag inte kunnat hålla. Nu är jag ännu en kund i stora Klarna. Har aldrig gillat gigantiska aktörer med minimalt kundperspektiv.