SMS är hemska. För att vara snäll.
SMS hamnar i en grå massa låsta till en tjänst som borde vara utdöd för många år sedan. Ändå envisas företag med att skicka SMS i tid och otid. Fick senast i förrgår ett SMS från Synsam. Seriöst, tror ni jag vill ha kommunikation i form av SMS 2015?

Nu är jag på resande fot och SMS som någon skickar till mig kommer kosta mig en slant. Hur kul är det då på en skala?

På 1980-talet skapades SMS eller Short Message Service som förkortningen betyder. Sedan dess har vi inte fått en lugn stund. Dessa 160 tecken var smarta på sin tid, men sedan dess har mycket skett. En av de viktigaste framstegen är vår smartphone som kan ta emot e-mail och andra meddelanden på ett smart sätt. SMS har i min värld försvunnit.

Jag ser inte SMS längre. Det hamnar som någon annan notifiering som bara passerar förbi. Det har inte blivit så av min egen vilja, utan bara att så har det utvecklat sig.

SMS-reklam i alla former är för mig hemskt. Använd e-mail, de läser jag allt som oftast, men SMS de bara stör mig. Så vill företag hamna långt ner på min lista, skicka SMS. Gärna om sådant viktigt som att ni har 20% i helgen på varan x eller y. Då blir jag ännu mer en trogen kund, eller vänta nu, jag kommer välja bort er i allt större utsträckning.

Om det skulle dyka upp en operatör som plockar bort SMS som tjänst, då skulle jag bli kund direkt. För det är dags nu att ta steget. En 30 årig teknik borde få somna in mjukt. Det är dags att gå vidare med ny teknik.

SMS var kul förr. Nu är det lika spännande som en kassetbandspelare. Undrar bara när Facebooks Messenger app får så stort användande att den tar över.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 30 i utmaningen #blogg100