Star Wars förändrade mitt liv. Det goda möter det onda och det goda vinner till slut. Lite så som livet borde vara. Allianser av olika individer slår sig samman för att få bort ondskan, än idag så tycker jag Star Wars håller.

I min generation så var frågan när man yngre om man var Luke Skywalker eller Han Solo. För egen del så har Han Solo inte alltid varit det självklara valet, fast med åren blev det så. Luke Skywalker hade ju alltid sin kraft att förlita sig på.

När man var ung så var ju prinsessan Leia den ultimata drömmen. Snygg, modig och klok. Kanelbullefrisyren var fantastisk.

Stereotyperna fanns där, men det var ju 1970-tal, så vem är förvånad?

De tre första filmerna var fantastiska. Speciellt när man tänker på de tekniska begränsningarna under 1970-talet. Sen i slutet av 1990-talet så började en ny triologi. En hel del av oss var milt sagt lite förvånade.

Sen kom Disney. Disney köpte Star Wars. En del trodde nu skulle det bli massor av JarJars, men ack så fel de fick.

Episod VII – The Force Awakens är utan tvekan riktigt bra. Nu var Star Wars tillbaka på rätt bana. De gamla klassikerna dök upp.

Daisy Ridley som Rey är ju helt fantastisk. Hon utstrålar sådan energi och man kan inte göra annat än älska hennes rolltolkning. En hjältinna som är bättre än Luke Skywalker. Luke Skywalker har ju alltid varit mesig och lite osäker. Rey är så mycket coolare och verkligen kan stå på sina egna ben. Så jag ser verkligen fram emot nästa del.

Disney talar om att de kommer göra en ny film vartannat år så länge intresset finns där. Det som oroar mig är att Star Wars blir som James Bond. Där man tappar den ursprungliga känslan med tiden. Jag gillar ju Sean Connery som James Bond men har extremt svårt för de senaste skådisarna. För mig är James Bond alltid Sean Connery. Tonfallet, looken, bilvalen ja det håller inte riktigt i de senaste filmerna. Det finns en risk att Disney hamnar där med, men jag tror inte det blir så. För jag tror framtiden ser väldigt ljus ut för Star Wars.

Vad som förvånar mig är att många i generationerna yngre än mig inte har sett Star Wars och inte är intresserade. Hur kan det komma sig? Är det en sådan stor generationsfråga och att de äldre filmerna inte ger samma värde som för oss 60 & 70-talister?

Detta är inlägg 27 av 100 i #Blogg100 utmaningen.