Stockholm är en stor stad. Ingen som kan påstå något annat. Fast det är bara en stor stad och ingen storstad. Jämför vi nordens storstad Köpenhamn ligger Stockholm långt efter.

Stockholm är lite av Skansen i jätteformat. Det vågas inte byggas på höjden och det är lite nytänkande. Det finns massor av grönområde som skyddas där det borde byggas på.

Runt Kaknästornet, bland de få lagom höga byggnader i stan, skulle man bygga 100-tal höghus. Ett nytt manhattan helt enkelt. Om vi räknar med 150 lägenheter per höghus så blir det 150 000 nya lägenheter i centrala Stockholm. Att ingen för fram detta är för mig underligt. De skulle inte ligga i vägen för Bromma och det skulle trycka ner prisutvecklingen i Stockholm. Antalet personer som bor i andra hand skulle minska.

Tar det lång tid att bygga då? Nä, det gör ju faktiskt inte det. I Kina har man byggt ett 57 våningshus på 19 dagar.

Så det är inte så att det behöver ta årtionden, det kan gå riktigt fort att bygga det som behöver byggas.

Det går ju inte att leva på gamla meriter. Stockholm har en flygplats i stan. Bromma är enormt viktig för att övriga landet skall nå Stockholm. Bromma kommer inte vara ett miljöproblem när elflygen börjar komma. Vi är 10 år bort från att de börjar användas. Arlanda är ett komplement, men utan Bromma så kommer Stockholm tappa enormt mycket.

Mentaliteten i Stockholm måste också bli bättre. Tack och var så god hörs för lite. Hej är med för lite använt. Här borde inspirationen vara Malmö och Göteborg, där folk inte är rädda för varandra. Om nu Stockholm vill bli en internationell storstad och inte förbli en stor stad.

Det finns även andra aspekter. En förtätning och en vilja att riva sådan som byggdes på 1960-1970-talet som ser för hemskt ut. Kulturhuset är en av Sveriges fulaste byggnader. Våga riva och bygg nytt! Hela Sergels torg är hemskt. Fast värst av allt är ju Slussen. De som tycker det skall bevaras som det är tycks vara blinda. Det är gräsligt fult och enormt slitet. En skam för Stockholm.

Om medborgarna och politikerna tänker på framtiden så finns det hopp. En dag kanske Stockholm med blir en storstad som Köpenhamn, fast just nu så känns det som Stockholm förblir en stor stad i många årtionde till.