Idag bloggar jag med Siri. Det fungerar ganska bra. Jag älskar min Apple Watch och har genom den upplevt hur smart det är med att röststyra andra enheter. Jag tror att jag skriver långsammare än jag talar.

Siri är en fantastisk uppfinning från Apple. Den är smart och effektiv. Jag älskar ställa in en timer när jag koka pasta. Jag menar kokar pasta Siri. Den är inte helt optimal ännu. Fast med tiden tror jag Siri kan bli riktigt bra.

Jag tänker på alla det är som sitter i bilen och vill skriva SMS. Här funkar Siri fantastiskt.

En del saker Är mindre bra. Som bristen att tolka min skånska. Här kan Siri bli bättre. Puss på klockan svarar med min röst. Fast på klockan svarar jag med min röst. Det var så meningen skulle sett ut. Så ibland har Siri vissa problem. Puss jag kan acceptera den. Nu skrev Siri fel igen. Jag tänkte skriva, fast jag kan acceptera dem. På stan lite svårt och svara nu med rösten. Fast med tiden tror jag att mikrofonerna blev så pass bra att det kommer fungera utmärkt.

Vi går redan runt och pratar med oss själva. Så varför kan vi inte tala med vår telefon så den översätter det hela till text? Tänker man i framtiden kan sätta igång telefonen och den dikterar ett helt möta ner till text. Ingen, ångest för att skriva protokoll. Tekniken hjälp oss hela tiden. Vem hade trott att jag skulle skriva det här inlägget med min röst? Kanske för ett halvår sedan skulle jag kanske kunna tro detta. Backar jag tillbaka till 2012. Det var då jag testade röststyrning senast. Det fungerade bra på engelska fast på svenska fungerar det mindre bra.

Jag drömma om att kunna styra stora delar av ett modernt hem enbart med min röst! En del kanske tycker det är töntigt. För mig är det mer en fråga om att bli effektivare och utnyttja den teknik som är framtagen! Jag märkte idag att det är svårt att tala in ett blogginlägg helt utan manus. Så det här får jag öva på under våren. Det här var fredagens inlägg under #Blogg100 och jag får säga det gick snabbt och enkelt.

Detta är inlägg 11 av 100 i #Blogg100 utmaningen.