Tågresande är ju enormt poppis i tider som dessa. Det är ett bra miljöval, men obekväma säten och brist på bra uppkoppling är bara två saker som kan förbättras.

SJs bistro är ett dåligt gatukök deluxe. Mat värms. Alltså tillagas inte. En kock och riktigt lagad mat skulle göra att jag äter på tåget och inte väntar tills jag stiger av. För mat skall vara nylagad för den skall vara riktigt god. Ett klassiskt utbud av en ”pubmeny” tror jag skulle fungera mycket bra. Det hade gjort mycket. För mig är mat på riktigt. Det skall vara kärlek. Inte mikrovågor som tillagar maten.

Jag har försökt använda SJs internetuppkoppling men den har segat så mycket att jag gav upp. Tänk om de satsat seriöst på en riktigt bra internetuppkoppling. Jag vet flera som skulle se tågresande som ett vettigt alternativ om det gick att ha en riktig uppkoppling på tågen.

För rökare så förstår jag inte varför inte tågoperatörerna använder den konkurrens fördel som tågresande har gentemot flyg. En rökavdelning som rökare kan gå in i. Sist i tåget eller något liknande kanske vore en smart plats? Hade gärna rökt en cigarr när resandet tar en sådan tid.

Tågresande tar enorm tid. Vi stannar på en massa småplatser. Bara det tramset att tåget från Malmö stannar i Lund. Det är bara att åka till Malmö för de som valt att bosätta sig i Lund. NU blir tåget fem minuter sent på grund av detta extra stopp. Jag skulle vilja minimera stoppen till tre om det nu skall vara et snabbtåg.

Tågresande är inte mitt förstahandsval. Det är för långsamt. Från dörr till dörr är flyget nästan 150 minuter snabbare. Så då blir valet enklare att ta. Ja, jag miljökompenserar. Tågresande hade legat högre upp på min agenda om det tagit tre timmar mellan Malmö – Stockholm. Det går ju. Fast ingen tycks våga ta bort onödiga stopp.

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 52 i utmaningen #blogg100