Våren tycks ha försvunnit någonstans. Inte är den i Stockholm. Jag gick hem från flygbussen i snöfall i går morse, det är inte ok Stockholm. Nu skall våren vara här med 12-15° varmt, men icke.

Den som kom på att det skulle vara så här kasst väder vid den här tiden på året får gärna träda fram, för det är inte ok.

SMHI kan ju inte beskyllas för att mixtra bort våren, men de har en av de tråkigaste hemsidorna i Sverige. Den är lite jobbig i sin look & feel, den gör lite ont i ögonen. Den är tråkig och saknar helt humor. För tänk om man hade gjort det där som vi alla drömmer om, en e-handelsslösning för att beställa väder.

Välj ort och väder, lägg din beställning. Så hade SMHI kunnat skapa lite tabeller som bygger på vad det verkliga vädret är till att ha en jämförelse med vad människor vill ha. Det hade ju varit kul att se vad folk önskade sig och vad utfallet var. Självklart skall den här funktionen vara liten och inte ta så mycket plats, men hade visat att SMHI hade glimten i ögat, samt de kunde se vad folk gillade för väder.

Våren påverkar ju flera verksamheter, se bara på alla uteserveringar som får ragga upp en massa lösningar för att få ut värme till sin gäster. Filtar och gasolvärmare syns runt om i vårt land.

Fast tillbaka till SMHIs hemsida, våga visa att ett företag har humor gör mycket. Själv har jag flera gånger funderat på varför inte fler vågar lyfta upp humor som ett säljande koncept. I sociala medier så finns det en del som vågar, men på den officiella hemsidan, nä där vågar man inte. Det skall vara trist och tråkigt, tycks de flesta tycka. Då många har en grafisk form som mer är tryck, så blir upplevelsen inte alls utifrån vad företagen behöver.

SMHI och andra aktörer borde våga mer. Våga bygga webb som berör, engagerar och inte minst får oss att få ett stort leende på läpparna. Våren kanske kommer snart, så även jag kan gå ut. Just nu drömmer jag om värme, men det kanske kommer inom kort? Våren kom igen nu, du är saknad!

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 36 i utmaningen #blogg100