Varumärke kostar att ta fram. Ibland undrar jag hur Tre och Telenor tänker när de jobbar med olika mer eller mindre skojare på området.

Ta fram ett nytt varumärke är dyrt, men det tycks någon ha glömt när de låter sig framställas i dålig dager av olika aktörer.

Idag är jag på Emporia i Malmö. En aktör frågar vad jag ringer med. Säger tydligt jag ringer med Telia och Tre. Då kommer svaret att de kan sänka mitt månadspris. Det slutar med att jag får ett förslag om att betala mer per månad och få en sunkig Androidtelefon och dator. Något jag inte vill ha.

Hur tänker Tre här? Skall jag bli glad och betala 250:- mer i månaden och få saker jag inte vill ha? Är deras varumärke inte värt att behandlas med respekt? Nu känns det som de samarbetar med hästskojare.

Problemet är att det blir allt vanligare med att ha oseriösa aktörer som representerar olika företag. Resultatet blir att varumärket skadas. Jag kände mig lurad av de här representanterna för Tre. Mitt förtroende för Tre som varumärke fick sig en törn. Speciellt när de hade förutfattade meningar om vad jag som kund behövde.

Readly, Spotify tjänsten för tidningar, de hade säljare på plats på Emporia med. Här har vi ett varumärke som är nytt och som skall försöka förklara för mig som kund hur deras tjänst och affärsmodell fungerar. Då jag har koll på bolaget visade röda siffror för 2013 så kunde jag inte låta bli att fråga hur det gick. Svaret jag fick var att de alltid haft svarta siffror och de har massor med kunder. Här är alltså ett ungt nytt varumärke ute och skall berätta för mig om sin tjänst, men basfakta som är tillgängligt för alla missar man helt.

Readly tror jag inte på. För hur kul är det att bläddra i PDF:er på en platta? Jag tycker det är kasst. Förlagen kan ju knappast bli glada för kunder som slutar köpa tidningen och kör med detta smörgåsbord av 850 tidskrifter. De här som då skall dela på 99:- per månad. Representanterna för Readly skadade deras varumärke ännu mer för mig. Ja, jag har testat tjänsten och var inte vidare imponerad. Förstår fortfarande inte förlag som hoppar på Readly. Var finns affären?

– – – – – – – – – – – – – – – – –

Det här var blogginlägg 44 i utmaningen #blogg100